Zoeken
U bent hier: Home > Masterclass Gemetastaseerd Mamma-Longcarcinoom

Masterclass gemetastaseerd mamma- en longcarcinoom 1-2 april 2019

Het mamma- en longcarcinoom zijn twee tumorgroepen met de hoogste incidentie in de westerse wereld. Ook al wordt er voortdurend vooruitgang geboekt in de behandeling van deze tumoren, er blijven patiënten waarbij uitbreiding en metastasering van de ziekte optreedt. Bij het longcarcinoom is dit bij een groot deel van de patiënten het geval maar ook bij het mammacarcinoom is het, ondanks de vele therapeutische mogelijkheden, nog steeds niet helemaal mogelijk patiënten te behoeden voor een gemetastaseerde ziekte.

In deze scholing kwamen de nieuwste ontwikkelingen rondom de zorg voor de patient met deze ziekten aan bod. Een breed scala aan experts sprak, wat garant stond voor twee lange maar zeer leerzame dagen, waarbij ook interactie met deelnemers volop aanwezig was. 

    

Het programma van de Masterclass van 1 en 2 april 2019 is nog te zien in he submenu PROGRAMMA  

Voor 2020 staat de Masterclass gepland op 30 en 31 maart. Meer informatie hierover volgt op een later tijdstip.

Het was mogelijk voor V&VN Oncologie leden om SUBSIDIE aan te vragen bij de commissie deskundigheid van V&VN Oncologie tot 15 januari 2019 voor het inschrijfbedrag

Wil je meer lezen over de inhoud van de masterclass van 2019, lees dan op de website van V&VN Oncologie het enthousiaste verslag van de deelnemers 2019.

De tumorwerkgroep Mamma Oncologie en de Pulmonale Oncologie van V&VN Oncologie, nemen samen met stichting Oncowijs het inhoudelijke programma en organisatie van deze masterclass voor hun rekening.

Deze masterclass is specifiek voor (oncologie)verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die zorg dragen voor patiënten met een gemetastaseerd mamma- en longcarcinoom. Zij worden van harte uitgenodigd deel te nemen.

Namens tumorwerkgroepen Mamma Oncologie en Pulmonale Oncologie heten Jose Meijer, Christa Putker, Jiska Obbink en Marjon Geerts u van harte welkom. 

"' De masterclass heeft mij veel nieuwe kennis, tips en adviezen en enthousiasme opgeleverd'"

Anita van der P., Rotterdam

"Intensieve dagen, ga zo door"

Monica D.

"Zo veel geleerd, dank voor deze fantastische bijscholing"

Jolanda V.