Stichting Oncowijs
U bent hier: Home > Masterclass Gemetastaseerd Mamma-Longcarcinoom

Masterclass gemetastaseerd mamma- en longcarcinoom

Het mamma- en longcarcinoom zijn twee tumorgroepen met de hoogste incidentie in de westerse wereld. Ook al wordt er voortdurend vooruitgang geboekt in de behandeling van deze tumoren, er blijven patiënten waarbij uitbreiding en metastasering van de ziekte optreedt. Bij het longcarcinoom is dit bij een groot deel van de patiënten het geval maar ook bij het mammacarcinoom is het, ondanks de vele therapeutische mogelijkheden, nog steeds niet helemaal mogelijk patiënten te behoeden voor een gemetastaseerde ziekte.

Op 10 en 11 april 2017 vond de laatste Masterclass plaats en deze werd gewaardeerd door de deelenemers met een 8,77. Voor de editie 2018 zijn werderom enkele onderwerpen aangepast.

 

Het programma van de Masterclass 2018 is inmiddels klaar en is in te zien in het submenu PROGRAMMA  

Het is NIET meer mogelijk om in te schrijven voor de Masterclass Gemetastaseerd Mamma-Long carcinoom. Mochten er nog plaatsen vrijkomen vindt u deze informatie terug op dit deel van de website. 

Het was tot 15 juanuari 2018 mogelijk voor leden van V&VN Oncologie om subsidie aan te vragen via de commissie deskundigheid van V&VN Oncologie. 

De tumorwerkgroep Mamma Oncologie en de Pulmonale Oncologie van V&VN Oncologie, nemen het inhoudelijke programma van deze masterclass voor hun rekening.

Deze masterclass is specifiek voor (oncologie)verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die zorg dragen voor patiënten met een gemetastaseerd mamma- en longcarcinoom. Zij worden van harte uitgenodigd deel te nemen.

Namens tumorwerkgroepen Mamma Oncologie en Pulmonale Oncologie heten, Hella Bosch en Riky Dorrestein u van harte welkom.