Stichting Oncowijs
U bent hier: Home > Masterclass Gemetastaseerd Mamma-Longcarcinoom

Masterclass gemetastaseerd mamma- en longcarcinoom

Het mamma- en longcarcinoom zijn twee tumorgroepen met de hoogste incidentie in de westerse wereld. Ook al wordt er voortdurend vooruitgang geboekt in de behandeling van deze tumoren, er blijven patiënten waarbij uitbreiding en metastasering van de ziekte optreedt. Bij het longcarcinoom is dit bij een groot deel van de patiënten het geval maar ook bij het mammacarcinoom is het, ondanks de vele therapeutische mogelijkheden, nog steeds niet helemaal mogelijk patiënten te behoeden voor een gemetastaseerde ziekte.

In 2019 zal de Masterclass op 1-2 april worden georganiseerd. Momenteel wordt het programma samengesteld en er kan dan ook nog niet worden ingeschreven. Op 19 en 20 maart vond de 2018 editie plaats en deze werd wederom zeer hoog gewaardeerd door de deelenemers met een 8,47. Er bij de waren bij evaluatie uiteraard ook weer tips voor verbetering, deze zullen worden meegenomen voor de editie van 2019.

Wil je meer lezen over de inhoud van de masterclass lees dan op de website van V&VN Oncologie het enthousiaste verslag van de deelnemers.

 

Het programma van de Masterclass 2018 is in te zien in het submenu PROGRAMMA  

 

De PRESENTATIE waren tot eind april terug te vinden in het submenu

 

DEELNEMERS 2018

Het was tot 15 juanuari 2018 mogelijk voor leden van V&VN Oncologie om subsidie aan te vragen via de commissie deskundigheid van V&VN Oncologie. 

De tumorwerkgroep Mamma Oncologie en de Pulmonale Oncologie van V&VN Oncologie, nemen het inhoudelijke programma van deze masterclass voor hun rekening.

Deze masterclass is specifiek voor (oncologie)verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die zorg dragen voor patiënten met een gemetastaseerd mamma- en longcarcinoom. Zij worden van harte uitgenodigd deel te nemen.

Namens tumorwerkgroepen Mamma Oncologie en Pulmonale Oncologie, danken Hella Bosch en Riky Dorrestein u voor uw komst.