Zoeken
U bent hier: Home > Masterclass Gastro-Enterologie

Masterclass Gastro-Enterologie

Stichting Oncowijs organiseerde in samenwerking met V&VN Oncologie op 19 en 20 september 2019 voor de vijfde keer de tweedaagse Masterclass: GE-oncologie. 

De incidentie van gastro-intestinale (GE) maligniteiten in Nederland is stijgend. De ontwikkelingen binnen deze groep op het gebied van diagnostiek en behandeling volgen elkaar in hoog tempo op. Het aantal nieuwe patiënten dat zich met GE-maligniteit zal presenteren zal naar verwachting met ongeveer 15% stijgen tot 2020. Dit beslaat het oesofaguscarcinoom, colorectaal carcinoom en carcinomen in het hepato-pancreato-biliaire gebied (HPB). Alleen voor het maagcarcinoom wordt een daling van de incidentie verwacht.

Binnen deze Masterclass werd aandacht besteed aan de verschillende maligniteiten binnen de GE oncologie. Hierbij werd uitgebreid stil gestaan bij de nieuwe ontwikkelingen en behandelingen binnen de GE oncologische zorg, maar ook algemene onderwerpen zoals symptoombestrijding en complicaties van behandelingen kwamen aan bod.

 

Het gehele Programma 2019 van de Masterclass GE Oncologie is terug te vinden in het submenu van dit deel van de website.

De Presentaties van de Masterclass zijn, tot 15 oktober, in het submenu terug te vinden.

Leden van V&VN Oncologie konden ook dit jaar subsidie aanvragen voor het gehele registratiebedrag. De subsidie was voor een beperkt aantal leden beschikbaar  gesteld door het bestuur van V&VN Oncologie. U kon subsidie aanvragen door het AANVRAAGFORMULIER volledig in te vullen voor 21 juni 2019.   

Lees hier meer over de ervaringen van deelnemers aan de Masterclass GE-Oncologie van 2018

In 2020 staat de Masterclass GE-Oncologie gepland op 24 en 25 september.

De Tumorwerkgroep  GE oncologie van de V&VN Oncologie neemt de inhoud van het programma van deze Masterclass voor haar rekening, de verdere organisatie ligt in handen van Stichting Oncowijs."Afwisselende scholing en goede presentaties, aan het eind van de tweede dag ging ik met een goed, voldaan en dankbaar gevoel terug  naar huis"

Wil T., Roermond