Stichting Oncowijs
U bent hier: Home > Masterclass Gastro-Enterologie

Masterclass Gastro-Enterologie

Op 21-22 september 2017 werd wederom de tweedaagse masterclass GE-oncologie georganiseerd. In navolging van het succes van 2016 was de inhoud van de masterclass ge-updated. Het was een zeer interessante en intensieve bijeenkomst met veel nieuwe kennis en veel ruimte voor discussie en netwerkenen. 

Voor 2018 staat de Masterclass gepland op 20-21 september.Als er meer informatie is vindt u dit terug in dit deel van de website.

De incidentie van gastro-intestinale (GE) maligniteiten in Nederland is stijgende. De ontwikkelingen binnen deze groep op het gebied van diagnostiek en behandeling volgen elkaar in hoog tempo op. Het aantal nieuwe patiënten dat zich met GE-maligniteit zal presenteren zal naar verwachting met ongeveer 15 % stijgen tot 2020. Dit beslaat het oesofaguscarcinoom, colorectaal carcinoom en carcinomen in het hepato-pancreatico-biliaire gebied (HPB). Alleen voor het maagcarcinoom wordt een daling van de incidentie verwacht.

Binnen deze masterclass werd aandacht besteed aan de verschillende maligniteiten binnen de GE oncologie. Hierbij werd uitgebreid stil gestaan bij de nieuwe ontwikkelingen en behandelingen binnen de GE oncologische zorg maar ook algemene onderwerpen zoals symptoombestrijding en complicaties van behandelingen kwamen aan bod.

De deelnemers van de Masterclass van 2017 hebben het programma gewaardeerd met een overall score van 8.3.

Hiebij enkele opmerkingen:
" Het was uitstekend!", "Goed georganiseerd, vooral deze masterclass blijven aanbieden is echt waardevol" "soms meer technisch dan praktisch maar daardoor zeer geschikt voor verpleegkundig specialisten" 

Er kwamen ook aanvulingen binnen voor een volgende keer:
"sarcoombehandeling intra/retroperitoneaal", "nazorg, voeding en bijwerkingen magangement"

Wij zijn de sprekers zeer erkentelijk voor hun bijdragen.

 

Het Programma 2017 van de Masterclass GE Oncologie is in zijn geheel terug te vinden in het submenu. De Presentaties waren tot 1 december 2017 te downloaden

Het was mogelijk om tot 30 juni 2017 Subsidie middels het subsidieformulier aan te vragen bij V&VN Oncologie voor deze Masterclass. (alleen voor leden)

Voor 2018 staat de masterclass gepland op 20-21 september.

De Tumorwerkgroep  GE oncologie van de V&VN Oncologie nam het programma van deze masterclass voor haar rekening, in nauwe samenwerking met Stichting Oncowijs.

----- Lilly Oncology HOOFDSPONSOR -----