Zoeken
U bent hier: Home > Masterclass Melanoom

Masterclass Melanoom

Op 14 en 15 januari werd de 2e editie van de Masterclass Melanoom georganiseerd. Het was een intensief programma en zeer interessant.

Een op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een vorm van huidkanker. Daarmee is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. In de meeste gevallen gaat het om goed te genezen basaalcel- en plaveiselcelcarcinomen. Deze Masterclass zal zich echter richten op de meest agressieve vorm van huidkanker, het melanoom. Met een incidentie van bijna 6000 per jaar gaat het om een grote groep patienten.

Er is steeds meer bekend over het risico op het ontwikkelen van een melanoom als gevolg van zonlicht. Het type en moment van blootstelling spelen een rol in de ontwikkeling van deze ziekte. Er zijn echter ook nog veel oorzaken veel minder duidelijk. Alhoewel het melanoom soms goed te behandelen is, bestaat er een kans dat deze lokaal of op afstand in een meer of minder agressief patroon uitzaait. Er zijn de afgelopen decennia vele diagnostische en therapeutische opties bij gekomen en dit heeft geleid tot een betere detectie en behandeling, maar nog niet altijd tot genezing van de ziekte.

Tijdens de Masterclass Melanoom kwamen zowel het gelokaliseerd als gemetastaseerd melanoom aan bod. Epidemiologie, preventie, diagnostiek en behandeling paseren de revu. Er was ook aandacht voor het management van de verschillende behandelingen en de impact van de ziekte op het dagelijks leven voor de patiënt en zijn omgeving.

In 2020 zijn wij voornemens deze masterclass op 13 en 14 januari te organiseren.

 

   

 

Het PROGRAMMA 2019 van de masterclass is te vinden in het submenu

 

De PRESENTATIES waren tot 31 janauri te downloaden via het submenu

 

 

 

 

"De onderwerpen werden door enthousiaste, ervaren sprekers gepresenteerd waarbij zij soms tijd tekort kwamen. Ik kijk terug op twee waardevolle, interessante dagen waarbij ik veel heb bijgeleerd"

Annemarie G., Evean

"Sprekers vanuit meerdere centra geeft een breder beeld. Top!"