Stichting Oncowijs
U bent hier: Home > TARGET

TARGET en Immunotherapie cursus

De Target-cursus is een onderwijs initiatief van de European Oncology Nursing Society (EONS) dat als doel heeft verpleegkundigen een beter begrip te geven van de wetenschappelijke achtergrond van targeted therapie en immunotherapie in het algemeen en een specifiek begrip van het gebruik van de effectiviteit van de therapieen.

EONS heeft als doel het bevorderen van kennis van de leden door het promoten en ontwikkelen van gezondheid door onderzoek en educatie.  In Nederland organiseert Stichting Oncowijs al vele jaren de Target cursus. Ook in 2019 zullen er een aantal cursussen worden georganisserd. De data zijn nu nog niet bekend, maar zullen medio herfst bekend zijn. Er zullen in 2019 een vijftal bijeenkomsten worden georganiseerd, verspreid over geheel nederland.

TIjdens de ESMO-EONS bijeenkomst 19-22 oktober 2018 in Munchen zal de nieuwe EONS Target cursus worden gepresenteerd. Eind van dit jaar komt de cursus beschikbaar en zal dan worden vertaald in het Nederlands voor gebruik in Nederland en Belgie. 

Stichting Oncowijs zal dan ook in 2019 een volledig nieuwe Target en Immunotherapie cursus verzorgen.

 

 

      

In 2018 stonden er wederom een viertal TARGET bijeenkomsten gepland op de volgende data:

  • 13 maart - Zwolle VOL!
  • 27 maart Eindhoven VOL!
  • 10 april Den Haag VOL!
  • 24 april Utrecht VOL!

U kunt het Programma terug vinden in het submenu.

 

Stichting Oncowijs organiseert deze cursus in nauwe samenwerking met de Themawerkgroup doelgerichte en immunotherapie van V&VN Oncologie