Zoeken
U bent hier: Home > Hoofdhuidkoeling UIT

Hoofdhuidkoeling 12 mei 2020

""UPDATE 28-04-2020""

In verband met de ontwikkelingen rondom het Corona virus zijn wij helaas genoodzaakt de bijeenkomst van 12 MEI te moeten verplaatsen. Alle deelnemers zijn inmiddels op de hoogte gebracht. De nieuwe datum zal 29 OKTOBER zijn. Wij weten op dit moment nog niet of het mogelijk is om deelnemers toe te staan, en als dat wel mogelijk is, hoeveel deelenemers dan aanwezig kunnen zijn. Wij wachten de komende periode even af en houden u via de website en nieuwsbrief op de hoogte.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------

Klinische aspecten van hoofdhuidkoeling: uw kennis up-to-date?

De afgelopen jaren is door het Leids Universitair Medisch Centrum, Noordwest Ziekenhuisgroep en Integraal Kankercentrum Nederland in samenwerking met verschillende ziekenhuizen in Nederland onderzoek verricht naar factoren die van invloed kunnen zijn op het effect van hoofdhuidkoeling. Nederland loopt internationaal voorop in de bestudering van aspecten die de uitvoering en het resultaat van hoofdhuidkoeling kunnen verbeteren

De belangrijke vragen hierbij zijn natuurlijk: Welke factoren spelen een rol bij haaruitval? Hoe werkt hoofdhuidkoeling precies en waarom willen we samen resultaten registreren en temperatuur meten? Hoe werkt hoofdhuidkoeling het beste in de klinische praktijk? En welke adviezen heb jij voor andere verpleegkundigen voor de uitvoering van hoofdhuidkoeling?

De opzet van deze dag is het ‘train-de-trainer’ principe. Iedere deelnemer krijgt een informatiepakket om collega’s in het ziekenhuis op de hoogte te stellen van de stand van zaken met betrekking tot hoofdhuidkoeling. Zo zijn Nederlandse verpleegkundigen na het symposium weer up-to-date!

Aansluitend aan het symposium zal Manon Hanrath-Komen haar proefschrift getiteld ‘Clinical aspects of scalp cooling in chemotherapy induced alopecia’ verdedigen.

 

           

Het het VOLLEDIGE PROGRAMMA is terug te vinden in het submenu

U kunt zich ook op dit moment niet INSCHRIJVEN, De inschrijving is kostenloos maar gezien het beperkt aan plaatsen wel gewenst. 

Met vriendelijke groet, namens de programma commissie,

Mevr. dr. C. van den Hurk, IKNL Utrecht
Dhr. J. Ouwerkerk, LUMC Leiden
Mw J. van den Eijnden-van Raaij, Stichting Geef haar een kans
Dhr. prof. dr. J.W.R. Nortier, LUMC Leiden