Zoeken
U bent hier: Home > Studiedag Anemie, Trombo-, Leukopenie

Studiedag Management Anemie, Trombo-, Leukopenie

Het scholingsprogramma Management van hematologische toxiciteit zoals Anemie, Trombocytopenie en Leukopenie bij patiënten met kanker,  dat op 16 december 2019 heeft plaatsvinden, is speciaal ontworpen voor (gespecialiseerde) verpleegkundigen die hun kennis over deze onderwerpen willen updaten met de laatste wetenschappelijke informatie en evidence.

Een kankerbehandeling kan vele ongewenste bijwerkingen en toxiciteit veroorzaken. Dit is niet altijd een probleem maar kan echter op kritische momenten de kwaliteit van het leven van patiënten ernstig negatief beïnvloeden en zelfs levensbedreigend zijn. Het algemene doel van dit programma is het verbeteren van de preventie, detectie en het management van deze hematologische toxiciteiten.

Dit werd gegeven door verschaffen van wetenschappelijke kennis over deze serieuze condities en de klinische consequenties op de kwaliteit van leven voor patiënten, het identificeren van risico patiënten en de laatste up-to-date evidence met betrekking tot het
management en evaluatie van de hematologisch toxiciteiten. Verder werd aandacht besteed aan de optimale organisatie van de kwaliteit van zorg in de praktijk.

De studiedag bevat een voorbereidend pre-course boek, presentaties over de verschillende soorten toxiciteiten en patiënten informatie. Er werd afgesloten met een interactieve sessie waarbij reflectie op de eigen dagelijkse praktijk het uitgangspunt is om te kijken hoe deze kan worden geoptimaliseerd met betrekking tot het beter managen van Anemie, Trombocytopenie en Leukopenie.
Deelnemers aan dit scholingsprogramma kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om met behulp van een consultant in de eigen praktijk het zorgpad en de zorg rondom hematologische toxiciteiten te verbeteren.

In het submenu Presentaties is materiaal terug te vinden dat tijdens de bijscholing werd gepresenteerd of waarover werd gesproken. 

Het basis programma van deze studiedag wordt gevormd door de TITAN cursus van de European Oncology Nursing Society. Een cursus die in 2018 geheel is vernieuwd en in Europa wordt uitgerold, waarbij in Nederland stichting Oncowijs dit voor haar rekening neemt.

.

"Het was een inspirerende dag en top georganiseerd"

Len V, Leiden
"<"et was allemaal goed georganiseerd en zeer leuke sprekers
Laura W, Rittard