Stichting Oncowijs
U bent hier: Home > Masterclass Melanoom

Masterclass Melanoom

Voor 2019 staat de Masterclass Melanoom gepland op 14 en 15 januari.  Na het succes van deze Masterclass in 2018, zijn er meerdere redenen om deze succesvolle meeting in 2019 wederom te organiseren. De deelnemers van 2018 beoordeelden het programma met een 8,6.

Ook de 2019 editie belooft weer een interessante bijeenkomst te worden met naast het inhoudelijke programma ook tijd voor netwerken en discussie. Het gaat om een tweedaagse bijeenkomst.  

Een op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een vorm van huidkanker. Daarmee is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. In de meeste gevallen gaat het om goed te genezen basaalcel- en plaveiselcelcarcinomen. Deze Masterclass zal zich echter richten op de meest agressieve vorm van huidkanker, het melanoom. Met een incidentie van bijna 6000 per jaar gaat het om een grote groep patienten.

Er is steeds meer bekend over het risico op het ontwikkelen van een melanoom als gevolg van zonlicht. Het type en moment van blootstelling spelen een rol in de ontwikkeling van deze ziekte. Er zijn echter ook nog veel oorzaken veel minder duidelijk. Alhoewel het melanoom soms goed te behandelen is, bestaat er een kans dat deze lokaal of op afstand in een meer of minder agressief patroon uitzaait. Er zijn de afgelopen decennia vele diagnostische en therapeutische opties bij gekomen en dit heeft geleid tot een betere detectie en behandeling, maar nog niet altijd tot genezing van de ziekte.

Tijdens de Masterclass Melanoom komen zowel het gelokaliseerd als gemetastaseerd melanoom aan bod. Epidemiologie, preventie, diagnostiek en behandeling paseren de revu. Er is ook aandacht voor het management van de verschillende behandelingen en de impact van de ziekte op het dagelijks leven voor de patiënt en zijn omgeving.

 

   

 

Het PROGRAMMA 2019 van de masterclass is te vinden in het submenu

 

U kunt zich vanaf heden ook weer INSCHRIJVEN voor deze 2 daagse Masterclass. Het is niet mogelijk om slechts voor 1 dag in te schrijven