Zoeken
U bent hier: Home > Innovaties in de Oncologie / Post O.N.S. meeting

Innovaties in de Oncologie

""UPDATE 12-03-2020""

In verband met de ontwikkelingen rondom het Corona virus zijn wij helaas genoodzaakt het congres "Innovaties in de Oncologie" te moeten annuleren.  Deelnemers die al hebben ingeschreven zullen hun registratie geld terug ontvangen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Op 25  mei 2020 vindt in de Eenhoorn in Amersfoort het congres "Innovaties in de Oncologie" plaats.

De ontwikkelingen en verbeteringen in de medische en verpleegkundige zorg binnen het oncologische veld volgen elkaar in rap tempo op. Reden te meer om als werker in dit vakgebied goed op de hoogte te blijven van de laatste, specifieke en algemene ontwikkelingen uit het werkterrein. 

Tijden “Innovaties in de Oncologie” zal een breed scale aan onderwerpen aan bod komen.  Naast bekende onderdelen, zoals “ hot topics”  met een update van de nieuwste anti-kanker medicatie, staan ontwikkelingen op het gebied van de kanker geassocieerde trombose, cardio-oncologie, uro-genitale complicaties, gynacologische kanker en management van vermoeidheid en fysieke activiteit, op het programma.
Voor de 17e keer wordt er een terug rapportage verzorgd vanuit het jaarcongres van de Oncology Nursing Society (USA).

Bovendien is er speciale ruimte in het programma gemaakt voor twee top specialisten uit het oncologische veld, te weten: dr J. de Langen longarts en Prof. dr. A. Gelderblom internist-oncoloog. Zij zullen ons meenemen in de actuele innovaties op het gebied van de longkanker behandeling en de toekomst van de anti-kanker behandeling en zorg in 2020 en verder.

Kortom, wederom een  breed programma voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de huidige stand van zaken op het gebied van de kanker behandeling en voorbereid wil zijn wat er aan komt in de toekomst en hoe dit de praktijk zal veranderen.

            

Het PROGRAMMA 2020 is te bekijken via het submenu,

en u kunt weer direkt INSCHRIJVEN voor het congres.

Mocht u nog de PRESENTATIES en EXTRA INFORMATIE van de bijeenkomst van 2019 willen inzien, kan dat via het submenu presenaties.                                 

Medisch specialisten in het programma 2020

Dr J. (Joop) de Langen is een toonaangevend longarts in de long-oncologie die sinds 2017 in het Antoni van Leeuwenhoek werkzaam is. Hij besteed naast patientenzorg een groot deel van zijn tijd aan wetenschappelijk onderzoek en aan het begeleiden van promovendi en het geven van onderwijs aan collega's. Het onderzoek richt zich onder andere op het ontwikkelen van nieuwe behandelingen voor longkanker en het zo vroeg mogelijk vaststellen van de respons op behandeling door middel van speciale PET scans. 

Prof. dr. A.J. (Hans) Gelderblom is hoogleraar Medische Oncologie en tevens hoofd van de afdeling Medische Oncologie van het LUMC. Daarnaast is hij voormalig voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie en bestuurslid van de European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC) en huidig voorzitter van de EORTC-Soft Tissue and Bone Sarcoma Group en bestuurslid van de Dutch Pharmacology Oncology Group (DPOG).  
Hij doet onder andere onderzoek naar gepersonaliseerde farmacotherapie, aspecten die bij dit onderzoeksprogramma aan de orde komen zijn: farmacogenetica (juiste middel in juiste dosering aan de juiste patient), behandeling gericht op moleculaire aspecten van de tumor, experimentele medicamenteuze behandelingen van zeldzame tumoren zoals het bot en wekedelen sarcoom, endocriene tumoren en (oog) melanoom en onderzoek naar de optimale behandeling voor de jongvolwassen en van de oudere patient. 

     

"Complimenten, wederom goed programma, met plezier en bewondering gekeken hoe jullie het elk jaar voor elkaar krijgen, chapeau!"

Erik W., Amsterdam

"Het was een lange dag maar heel blij geweest te zijn om bijgepraat te worden over hematologische toxiciteit"

Laura K., Leeuwarden