Zoeken
U bent hier: Home > Masterclass Gastro-Enterologie

Masterclass Gastro-Enterologie 26 en 27 september 2024

Stichting Oncowijs organiseert op 26 en 27 september 2024 in samenwerking met V&VN Oncologie voor de tiende keer de tweedaagse Masterclass: Gastro-Enterologische Oncologie. 

De incidentie van maligniteiten in Nederland is stijgend. De ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling volgen elkaar in hoog tempo op. Het aantal nieuwe patiënten dat de diagnose kanker krijgt in 2032 zal gaan stijgen tot 18 per uur, maar het risico om te overlijden aan kanker neemt af.
Ook bij GE-maligniteiten zal de incidentie  in de aankomende jaren toenemen. Dit beslaat het oesofaguscarcinoom, colorectaal carcinoom en carcinomen in het hepato-pancreato-biliaire gebied (HPB). Alleen voor het maagcarcinoom wordt een verdere daling van de incidentie verwacht.

Binnen deze masterclass besteden we aandacht aan de verschillende maligniteiten binnen de GE oncologie. Hierbij wordt uitgebreid stil gestaan bij de nieuwe ontwikkelingen en behandelingen binnen de GE oncologische zorg maar ook algemene onderwerpen zoals symptoombestrijding en complicaties van behandelingen komen aan bod. Het is een mooie uitdaging om een afwisselend programma te maken voor de verschillende maligniteiten binnen de GE oncologie. 

  

Het PROGRAMA 2024 is inmiddels beschikbaar en alle onderwerepen kunt u vinden in het submenu PROGRAMMA 2024 .

U kunt zich nog NIET inschrijven voor de 2024 editie. 

 

Ook in 2023 weer een volle zaal met verpleegkundig specialisten oncologie, oncologie- en researchverpleegkundigen die de Masterclass hebben gevolgd. Het was een heel succesvolle bijeenkomst. Lange dagen maar ook veel tijd voor ontspanning en onderlinge contacten.

 

De Tumorwerkgroep  GE oncologie van de V&VN Oncologie neemt de inhoud van het programma van deze Masterclass voor haar rekening, de verdere organisatie ligt in handen van Stichting Oncowijs.

Wij willen u dan ook van harte uitnodigen voor deze twee daagse masterclass.

Namens TWG-GE-oncologie:
Eke van Lunteren verpleegkundig specialist, UMCU, Utrecht
Patricia Hendricks, verpleegkundig specialist, Jeroen Bosch Ziekenhuis, s’- Hertogenbosch
Eelke Lemmens, verpleegkundig specialist, St Antonius ziekenhuis, Nieuwegein

"Ik ben nu 3 jaar geweest en elk jaar weer interessant en nieuwe onderwerpen"

R. Kuilstra, Haren 2023

"Afwisselende scholing en goede presentaties, aan het eind van de tweede dag ging ik met een goed, voldaan en dankbaar gevoel terug  naar huis"

Wil T., Roermond

"Heel goed programma en overzichtelijk programma, dat maakt wel dat ik niet alles in de dagelijkse praktijk tegen kom"

Rosanne van R. Limmen 2022

"Ondanks de COVID19 maatregelen en meer afstand, hele goede Masterclass, ga zo door!!"

C. de Berg, Rotterdam