Zoeken
U bent hier: Home > Masterclass Gastro-Enterologie

Masterclass Gastro-Enterologie 21 en 22 september 2023

De Masterclass GE-Oncologie staat in 2023 gepland op 21-22 september.  Het programma van die Masterclass is nog niet bekend en t.z.t. bekend gemaakt. 

Stichting Oncowijs organiseerde in samenwerking met V&VN Oncologie op 22-23 september 2022 voor de achtste keer de tweedaagse Masterclass: Gastro-Enterologische Oncologie. 

De incidentie van gastro-intestinale (GE) maligniteiten in Nederland is stijgende en de ontwikkelingen binnen deze groep op het gebied van diagnostiek en behandeling volgen elkaar in hoog tempo op. Het aantal nieuwe patiënten dat zich met GE-maligniteit presenteerde is ongeveer met 15% gestegen tot 2020. Dit beslaat het oesofaguscarcinoom, colorectaal carcinoom en carcinomen in het hepato-pancreato-biliaire gebied (HPB). Alleen voor het maagcarcinoom wordt een daling van de incidentie verwacht. Binnen deze masterclass werd aandacht besteed aan de verschillende maligniteiten binnen de GE oncologie. Hierbij werd uitgebreid stil gestaan bij de nieuwe ontwikkelingen en behandelingen binnen de GE oncologische zorg maar ook algemene onderwerpen zoals symptoombestrijding en complicaties van behandelingen kwamen aan bod.

  

Het PROGRAMMA van de Masterclass van 22 en 23 september 2022 kan nog worden bekeken in het submenu.

U kunt zich nog niet INSCHRIJVEN voor de masterclass van 2023

Leden van V&VN Oncologie konden wederom ook in 2022 subsidie aanvragen voor het gehele registratiebedrag. De subsidie is voor een beperkt aantal leden beschikbaar gesteld door het bestuur van V&VN Oncologie. Aanvragen konden tot 21 juni 2022 worden ingediend. Mocht dit in 2023 wederom een mogelijk zijn, zullen wij dit spoedig laten weten. 

De Masterclass 2022 was wederom helemaal vol en het was niet nodig om rekening te houden met de maatregelen die vorig jaar nog golden n.a.v. COVID19. Alles is goed verlopen in het Berghotel waar de bijeenkomst plaats vond.

 

De Tumorwerkgroep  GE oncologie van de V&VN Oncologie neemt de inhoud van het programma van deze Masterclass voor haar rekening, de verdere organisatie ligt in handen van Stichting Oncowijs.

Wij willen u dan ook van harte uitnodigen voor deze twee daagse masterclass.

Namens TWG-GE-oncologie:
Annuska Schoorlemmer, verpleegkundig specialist, Amsterdam UMC locatie AMC, Amsterdam
Carlo Schippers, verpleegkundig specialist, UMCU, Utrecht
Patricia Hendricks, verpleegkundig specialist, Jeroen Bosch Ziekenhuis, s’- Hertogenbosch
Eelke Lemmens, verpleegkundig specialist, St Antonius ziekenhuis, Nieuwegein

"Ondanks de COVID19 maatregelen en meer afstand, hele goede Masterclass, ga zo door!!"

C. de Berg, Rotterdam

"Afwisselende scholing en goede presentaties, aan het eind van de tweede dag ging ik met een goed, voldaan en dankbaar gevoel terug  naar huis"

Wil T., Roermond

"Heel goed programma en overzichtelijk programma, dat maakt wel dat ik niet alles in de dagelijkse praktijk tegen kom"