Zoeken
U bent hier: Home > Masterclass Gastro-Enterologie

Masterclass Gastro-Enterologie 23-24 september 2021

Stichting Oncowijs organiseerde in samenwerking met V&VN Oncologie op 23-24 september 2021 voor de zesde keer de tweedaagse Masterclass: GE-oncologie. 

De incidentie van gastro-intestinale (GE) maligniteiten in Nederland is stijgend. De ontwikkelingen binnen deze groep op het gebied van diagnostiek en behandeling volgen elkaar in hoog tempo op. Het aantal nieuwe patiënten dat zich met GE-maligniteit zal presenteren zal naar verwachting met ongeveer 15% stijgen tot 2020. Dit beslaat het oesofaguscarcinoom, colorectaal carcinoom en carcinomen in het hepato-pancreato-biliaire gebied (HPB). Alleen voor het maagcarcinoom wordt een daling van de incidentie verwacht.

Binnen deze masterclass besteden we aandacht aan de verschillende maligniteiten binnen de GE oncologie. Hierbij wordt uitgebreid stil gestaan bij de nieuwe ontwikkelingen en behandelingen binnen de GE oncologische zorg maar ook algemene onderwerpen zoals symptoombestrijding en complicaties van behandelingen komen aan bod.

  

Op dit moment wordt gewerkt aan het nieuwe programma van de de Masterclass GE Oncologie van 23 en 24 september. Oo het moment dat het programma bekent is, is dit terug te vinden op de website.

Als er kan worden INGESCHREVEN vindt u de informatie hierover ook terug op dit deel van de website.

Leden van V&VN Oncologie konden in 2020 subsidie aanvragen voor het gehele registratiebedrag. De subsidie was voor een beperkt aantal leden beschikbaar  gesteld door het bestuur van V&VN Oncologie.

De Masterclass was helemaal vol en er werd volledig rekening gehouden met de 1.5 meter afstand ivm COVID-19. Het moest allemaal wel wat schoolser tijdens de Masterclass ivm de COVID19 voorzorgsmaatregelen. Maar alles is gelukkig goed en veilig verlopen in het Berghotel waar de bijeenkomst plaats vond.

Er werden beperkte plaatsen via subsidie beschikbaar gesteld door het bestuur van de V&VN Oncologie, aan deelnemers met de beste motivatie om de masterclass bij te willen wonen (Aanvraagformulier subsidie Commissie Deskundigheid).

NB. Je moet eerst inschrijven op de Oncowijs website voor deze Masterclass en betalen, mocht u subsidie krijgen via V&VN Oncologie krijg u het inschrijfgeld via de V&VN Oncologie terug gestort op uw rekening.

De Tumorwerkgroep  GE oncologie van de V&VN Oncologie neemt de inhoud van het programma van deze Masterclass voor haar rekening, de verdere organisatie ligt in handen van Stichting Oncowijs.

"Ondanks de COVID19 maatregelen en meer afstand, hele goede Masterclass, ga zo door!!"

C. de Berg, Rotterdam

"Afwisselende scholing en goede presentaties, aan het eind van de tweede dag ging ik met een goed, voldaan en dankbaar gevoel terug  naar huis"

Wil T., Roermond

"Heel goed programma en overzichtelijk programma, dat maakt wel dat ik niet alles in de dagelijkse praktijk tegen kom"