Zoeken
U bent hier: Home > Masterclass Gastro-Enterologie

Masterclass Gastro-Enterologie 24-25 september 2020

Stichting Oncowijs organiseerde in samenwerking met V&VN Oncologie op 24-25 september 2020 voor de zesde keer de tweedaagse Masterclass: GE-oncologie. Het programma wordt momenteel samengesteld en zal spoedig op de website te vinden zijn. 

De incidentie van gastro-intestinale (GE) maligniteiten in Nederland is stijgend. De ontwikkelingen binnen deze groep op het gebied van diagnostiek en behandeling volgen elkaar in hoog tempo op. Het aantal nieuwe patiënten dat zich met GE-maligniteit zal presenteren zal naar verwachting met ongeveer 15% stijgen tot 2020. Dit beslaat het oesofaguscarcinoom, colorectaal carcinoom en carcinomen in het hepato-pancreato-biliaire gebied (HPB). Alleen voor het maagcarcinoom wordt een daling van de incidentie verwacht.

Binnen deze masterclass besteden we aandacht aan de verschillende maligniteiten binnen de GE oncologie. Hierbij wordt uitgebreid stil gestaan bij de nieuwe ontwikkelingen en behandelingen binnen de GE oncologische zorg maar ook algemene onderwerpen zoals symptoombestrijding en complicaties van behandelingen komen aan bod.

 

  

Het gehele Programma van 2020 van de Masterclass GE Oncologie is te vinden in het submenu van dit deel van de website.

Leden van V&VN Oncologie konden ook dit jaar subsidie aanvragen voor het gehele registratiebedrag. De subsidie was voor een beperkt aantal leden beschikbaar  gesteld door het bestuur van V&VN Oncologie. U kon subsidie aanvragen door het AANVRAAGFORMULIER volledig in te vullen voor 21 juni 2019.   

U kunt zich niet meer INSCHRIJVEN voor deze Masterclass omdat deze vol zit. (26-05-2020) Er zal tijdens de bijeenkomst rekening worden gehouden met de 1.5 meter afstand ivm COVID-19.

Er worden beperkte plaatsen via subsidie beschikbaar gesteld door het bestuur van de V&VN Oncologie, aan deelnemers met de beste motivatie om de masterclass bij te willen wonen (Aanvraagformulier subsidie Commissie Deskundigheid).

Indienen voor 8 juni 2020!!  

NB. Je moet eerst inschrijven op Oncowijs website voor deze Masterclass en betalen, mocht je subsidie krijgen via V&VN Oncologie krijg je het inschrijfgeld via de V&VN Oncologie terug gestort op je rekening.

 

De Tumorwerkgroep  GE oncologie van de V&VN Oncologie neemt de inhoud van het programma van deze Masterclass voor haar rekening, de verdere organisatie ligt in handen van Stichting Oncowijs.

"Afwisselende scholing en goede presentaties, aan het eind van de tweede dag ging ik met een goed, voldaan en dankbaar gevoel terug  naar huis"

Wil T., Roermond

"Heel goed programma en overzichtelijk programma, dat maakt wel dat ik niet alles in de dagelijkse praktijk tegen kom"