Zoeken
U bent hier: Home > Masterclass Gastro-Enterologie

Masterclass Gastro-Enterologie 21 en 22 september 2023

Stichting Oncowijs organiseerde in samenwerking met V&VN Oncologie op 21-22 september 2023 voor de negende keer de tweedaagse Masterclass: Gastro-Enterologische Oncologie. 

In 2024 zijn we voornemens deze masterclass op 26+27 september te organiseren

De incidentie van gastro-intestinale (GE) maligniteiten in Nederland is stijgende en de ontwikkelingen binnen deze groep op het gebied van diagnostiek en behandeling volgen elkaar in hoog tempo op. Het aantal nieuwe patiënten dat zich met GE-maligniteit presenteerde is ongeveer met 15% gestegen tot 2500. Dit beslaat het oesofaguscarcinoom, colorectaal carcinoom en carcinomen in het hepato-pancreato-biliaire gebied (HPB). Alleen voor het maagcarcinoom wordt een daling van de incidentie verwacht.

Binnen deze masterclass werd aandacht besteed aan de verschillende maligniteiten binnen de GE oncologie. Hierbij werd uitgebreid stil gestaan bij de nieuwe ontwikkelingen en behandelingen binnen de GE oncologische zorg maar ook algemene onderwerpen zoals symptoombestrijding en complicaties van behandelingen kwamen aan bod.

  

Het PROGRAMMA van de Masterclass van 21 en 22 september 2023 kan worden bekeken in het submenu.

De masterclass heeft reeds plaatsgevonden.

 

Ook in 2023 weer een volle zaal met verpleegkundig specialisten oncologie, oncologie- en researchverpleegkundigen die de Masterclass hebben gevolgd. Het was een heel succesvolle bijeenkomst. Lange dagen maar ook veel tijd voor ontspanning en onderlinge contacten.

 

De Tumorwerkgroep  GE oncologie van de V&VN Oncologie neemt de inhoud van het programma van deze Masterclass voor haar rekening, de verdere organisatie ligt in handen van Stichting Oncowijs.

Wij willen u dan ook van harte uitnodigen voor deze twee daagse masterclass.

Namens TWG-GE-oncologie:
Annuska Schoorlemmer, verpleegkundig specialist, Amsterdam UMC locatie AMC, Amsterdam
Carlo Schippers, verpleegkundig specialist, UMCU, Utrecht
Patricia Hendricks, verpleegkundig specialist, Jeroen Bosch Ziekenhuis, s’- Hertogenbosch
Eelke Lemmens, verpleegkundig specialist, St Antonius ziekenhuis, Nieuwegein

"Ondanks de COVID19 maatregelen en meer afstand, hele goede Masterclass, ga zo door!!"

C. de Berg, Rotterdam

"Afwisselende scholing en goede presentaties, aan het eind van de tweede dag ging ik met een goed, voldaan en dankbaar gevoel terug  naar huis"

Wil T., Roermond

"Heel goed programma en overzichtelijk programma, dat maakt wel dat ik niet alles in de dagelijkse praktijk tegen kom"

Rosanne van R. Limmen 2022