Zoeken
U bent hier: Home > Masterclass Gastro-Enterologie

Masterclass Gastro-Enterologie 24-25 september 2020

Stichting Oncowijs organiseerde in samenwerking met V&VN Oncologie op 24-25 september 2020 voor de zesde keer de tweedaagse Masterclass: GE-oncologie. 

De incidentie van gastro-intestinale (GE) maligniteiten in Nederland is stijgend. De ontwikkelingen binnen deze groep op het gebied van diagnostiek en behandeling volgen elkaar in hoog tempo op. Het aantal nieuwe patiënten dat zich met GE-maligniteit zal presenteren zal naar verwachting met ongeveer 15% stijgen tot 2020. Dit beslaat het oesofaguscarcinoom, colorectaal carcinoom en carcinomen in het hepato-pancreato-biliaire gebied (HPB). Alleen voor het maagcarcinoom wordt een daling van de incidentie verwacht.

Binnen deze masterclass besteden we aandacht aan de verschillende maligniteiten binnen de GE oncologie. Hierbij wordt uitgebreid stil gestaan bij de nieuwe ontwikkelingen en behandelingen binnen de GE oncologische zorg maar ook algemene onderwerpen zoals symptoombestrijding en complicaties van behandelingen komen aan bod.

  

Het gehele Programma van 2020 van de Masterclass GE Oncologie is te vinden in het submenu van dit deel van de website. De Presentaties zijn terug te vinden in het submenu van dit deel van de website.

Leden van V&VN Oncologie konden ook dit jaar subsidie aanvragen voor het gehele registratiebedrag. De subsidie was voor een beperkt aantal leden beschikbaar  gesteld door het bestuur van V&VN Oncologie. U kon subsidie aanvragen door het AANVRAAGFORMULIER volledig in te vullen voor 21 juni 2019. 

De Masterclass was helemaal vol en er werd volledig rekening gehouden met de 1.5 meter afstand ivm COVID-19. Het moest allemaal wel wat schoolser tijdens de Masterclass ivm de COVID19 voorzorgsmaatregelen. Maar alles is gelukkig goed en veilig verlopen in het Berghotel waar de bijeenkomst plaats vond.

Er werden beperkte plaatsen via subsidie beschikbaar gesteld door het bestuur van de V&VN Oncologie, aan deelnemers met de beste motivatie om de masterclass bij te willen wonen (Aanvraagformulier subsidie Commissie Deskundigheid).

NB. Er moest eerst inschrijven op de Oncowijs website voor deze Masterclass en betalen, mocht u subsidie krijgen via V&VN Oncologie krijg u het inschrijfgeld via de V&VN Oncologie terug gestort op uw rekening.

De Tumorwerkgroep  GE oncologie van de V&VN Oncologie neemt de inhoud van het programma van deze Masterclass voor haar rekening, de verdere organisatie ligt in handen van Stichting Oncowijs.

"Ondanks de COVID19 maatregelen en meer afstand, hele goede Masterclass, ga zo door!!"

C. de Berg, Rotterdam

"Afwisselende scholing en goede presentaties, aan het eind van de tweede dag ging ik met een goed, voldaan en dankbaar gevoel terug  naar huis"

Wil T., Roermond

"Heel goed programma en overzichtelijk programma, dat maakt wel dat ik niet alles in de dagelijkse praktijk tegen kom"