Zoeken
U bent hier: Home > Masterclass Gastro-Enterologie

Masterclass Gastro-Enterologie 23-24 september 2021

Stichting Oncowijs organiseerde in samenwerking met V&VN Oncologie op 23-24 september 2021 voor de zevende keer de tweedaagse Masterclass: GE-oncologie. 

De incidentie van gastro-intestinale (GE) maligniteiten in Nederland is stijgend. De ontwikkelingen binnen deze groep op het gebied van diagnostiek en behandeling volgen elkaar in hoog tempo op. Het aantal nieuwe patiënten dat zich met GE-maligniteit presenteerde is ongeveer met 15% gestegen tot 2020. Dit beslaat het oesofaguscarcinoom, colorectaal carcinoom en carcinomen in het hepato-pancreato-biliaire gebied (HPB). Alleen voor het maagcarcinoom wordt een daling van de incidentie verwacht. Binnen deze masterclass besteden we aandacht aan de verschillende maligniteiten binnen de GE oncologie. Hierbij wordt uitgebreid stil gestaan bij de nieuwe ontwikkelingen en behandelingen binnen de GE oncologische zorg maar ook algemene onderwerpen zoals symptoombestrijding en complicaties van behandelingen komen aan bod.

  

Het PROGRAMMA van de Masterclass die op 23 en 24 september werd georganiseerd kan nog worden bekeken in het submenu.

Leden van V&VN Oncologie kunnen wederom ook in 2021 subsidie aanvragen voor het gehele registratiebedrag. De subsidie is voor een beperkt aantal leden beschikbaar gesteld door het bestuur van V&VN Oncologie. Aanvragen konden tot 21 juni 2021 worden ingediend.

De Masterclass 2020 was helemaal vol en er werd volledig rekening gehouden met de 1.5 meter afstand ivm COVID-19. Het moest allemaal wel wat schoolser tijdens de Masterclass ivm de COVID19 voorzorgsmaatregelen. Maar alles is gelukkig goed en veilig verlopen in het Berghotel waar de bijeenkomst plaats vond.

 

De Tumorwerkgroep  GE oncologie van de V&VN Oncologie neemt de inhoud van het programma van deze Masterclass voor haar rekening, de verdere organisatie ligt in handen van Stichting Oncowijs.

Wij willen u dan ook van harte uitnodigen voor deze twee daagse masterclass.

Namens TWG-GE-oncologie,

Annuska Schoorlemmer , verpleegkundig specialist, Amsterdam UMC locatie AMC, Amsterdam
Carlo Schippers, verpleegkundig specialist, UMCU, Utrecht
Patricia Hendricks, verpleegkundig specialist, Jeroen Bosch Ziekenhuis, s’- Hertogenbosch
Eelke Lemmens, verpleegkundig specialist, St Antonius ziekenhuis, Nieuwegein

"Ondanks de COVID19 maatregelen en meer afstand, hele goede Masterclass, ga zo door!!"

C. de Berg, Rotterdam

"Afwisselende scholing en goede presentaties, aan het eind van de tweede dag ging ik met een goed, voldaan en dankbaar gevoel terug  naar huis"

Wil T., Roermond

"Heel goed programma en overzichtelijk programma, dat maakt wel dat ik niet alles in de dagelijkse praktijk tegen kom"