Zoeken
U bent hier: Home > Masterclass Gyncologische Oncologie

Masterclass Gynacologische Oncologie 3 en 4 december 2024

Het specialisme gynaecologische oncologie bestaat uit diverse type kankers die in meer of mindere mate te voorkomen zijn, goed te behandelen zijn of een chronische karakter kennen. Er zijn voorstadia van cervixcarcinoom en vulvacarcinoom die preventieve behandeling vragen om niet kwaadaardig te worden. Maar soms wordt een tumor vaak pas opgemerkt als deze in een ver gevorderd stadium aan het licht komt zoals bij het ovariumcarcinoom. Er zijn ook vrouwen die in een risicogroep vallen om gynacologische kanker te ontwikkelen, deze moeten extra waakzaam zijn of er moet maatregelen genomen worden.

In Nederland kregen in 2022 ongeveer 5200 vrouwen de diagnose 'gynaecologische kanker'.  Waarbij het endometriumcarcinoom  (2200) de hoogste incidentie had gevolgd door ovariumcarcinoom (1400), cervixcarcinoom (800),  vulva (450) en een maligniteit aan de vagina (65).

Gezien de diversiteit en de ernst van de ziektebeelden die veel inpact kunnen hebben op de vrouw en de kwaliteit van leven is een tweedaagse Masterclass die gynacologische oncologie centraal staat een zeer gewenst. 

Er wordt momenteel gewerkt aan het programma en als dit beschikbaar is vindt u dit terug in dit deel van de website.