Zoeken
U bent hier: Home > Masterclass Gemetastaseerd Mamma-Longcarcinoom

Masterclass gemetastaseerd mamma- en longcarcinoom 9 en 10 oktober 2023

De Masterclass gemetastaseerd mamma- longcarcinoom vond plaats op 9 en 10 oktober. Het was wederom een samenwerking tussen stichting Oncowijs en V&VN oncologie. 

In 2024 zijn we voornemens deze masterclass op 14+15 oktober te organiseren

Het mamma- en longcarcinoom zijn twee tumorgroepen met de hoogste incidentie in de westerse wereld. Ook al wordt er veel vooruitgang geboekt in de behandeling van deze tumoren, er blijven altijd patiënten waarbij metastasering optreedt. Bij het longcarcinoom is dit bij een groot deel van de patiënten het geval maar ook bij het mammacarcinoom is het, ondanks de vele therapeutische mogelijkheden, nog steeds niet helemaal mogelijk patiënten te behoeden voor een gemetastaseerde ziekte.

Een breed scala aan experts en professionals spraken tijdens het programma, wat garant stond voor twee intensieve en leerzame dagen, waarbij ookveel interactie van de deelnemers plaatsvond.

    

Het volledige PROGRAMMA 2023 kunt u terugvinden in het submenu.

In 2024 zijn wij wederom voornemers om in het najaar deze masterclass te organiseren. 

De tumorwerkgroep Mamma Oncologie en de Pulmonale Oncologie van V&VN Oncologie, nemen samen met stichting Oncowijs het inhoudelijke programma en organisatie van deze masterclass voor hun rekening.

Deze masterclass is specifiek voor (oncologie)verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die zorg dragen voor patiënten met een gemetastaseerd mamma- en longcarcinoom. Zij worden van harte uitgenodigd deel te nemen.

Namens tumorwerkgroepen Mamma Oncologie en Pulmonale Oncologie heten, Christa Putker, Jiska Obbink en Marjon Geerts u van harte welkom.

  

 

"' De masterclass heeft mij veel nieuwe kennis, tips en adviezen en enthousiasme opgeleverd'"

Anita van der P., Rotterdam

"Intensieve dagen, ga zo door"

Monica D.

"Zo veel geleerd, dank voor deze fantastische bijscholing"

Jolanda V.