Zoeken
U bent hier: Home > TARGET en Immunotherapie cursus

TARGET en Immunotherapie cursus 2023

We zijn voornemens ook in 2024 wederom een aantal TARGET en Immunotherapie cursussen organiseren. Alle cursussen van 2023 hebben inmiddels plaatsgevonden en waren volledig volgeboekt.

Target en immunotherapie is niet meer weg te denken uit de moderne anti-kanker behandeling. Tijdens deze cursus krijgt u een volledige update over de moleculaire biologie van kanker en het immuunsysteem, waarna aandacht wordt besteed aan de belangrijkste targets bij de kankerbehandeling. Verder komen bijwerkingen en het managen hiervan aan bod alsmede patienteneducatie en zelfmanagement. 

De cursus wordt op een aantal plaatsen in Nederland gegeven en er is plaats op iedere lokatie voor maximaal 50 personen. Dus mocht u interesse hebben verzoeken wij u snel in te schrijven om niet teleurgesteld te worden. 

De TARGET cursus is een initiatief van de European Oncology Nursing Society en wordt in nederland door Oncowijs als vele jaren met succes georganiseerd. Naast de cursusdag ontvangt u bij inschrijving, vooraf een pre-course boek ter voorbereiding en tijdens de cursus al het cursus- en naslagmateriaal. 

Data voor 2023:

  • Utrecht 5 oktober vol!
  • Zwolle 31 oktober vol!
  • Leiden 7 november vol!

Het PROGRAMMA is te vinden in het submenu en u kunt zich niet meer inschrijven de cursussen zitten vol.

____________________________________________________________

In Memoriam

Onlangs heeft ons het verdrietige bericht bereikt dat Natascha Schrama plotseling is overleden.
Natascha was naast vaste spreker bij onze Target cursus, verpleegkundig specialist, docent, voorzitter van de Oncologiedagen en zelf kankerpatiënt. Zij heeft zich vele decennia ingezet voor de zorg voor mensen met kanker in verschillende werkvelden, lokaties en rollen. Het doet ons verdriet dat Natascha al op zo'n jonge leeftijd het tijdelijke voor het eeuwige heeft moeten verwisselen. 

Wij wensen haar familie, vrienden en collega's sterkte toe om dit verlies te dragen. 

Stichting Oncowijs,
Erik van Muilekom
Jan Ouwerkerk
Erwin Humer

_______________________________________________________________________

Het is niet meer mogelijk om met minimaal 8 personen als groep in te schrijven, hiervoor gelden dan ook speciale kortingstarieven. Mocht u hiervoor interesse hebben, verzoeken wij u contact op te nemen via: info@oncowijs.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------

Leiden 2023

Zwolle 25 april 2022

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Target-cursus is een onderwijs initiatief van de European Oncology Nursing Society (EONS) dat als doel heeft verpleegkundigen een beter begrip te geven van de wetenschappelijke achtergrond van targeted therapie en immunotherapie in het algemeen en een specifiek begrip van het gebruik en de effectiviteit van de therapieen.

EONS heeft als doel het bevorderen van kennis van de leden door het promoten en ontwikkelen van gezondheid door onderzoek en educatie.  In Nederland organiseert Stichting Oncowijs al vele jaren de Target cursus.

Zowel Jan Ouwerkerk als Erik van Muilekom, beide bestuursleden van stichting Oncowijs, maakten deel uit van de EONS werkgroep die de TARGET cursus update hebben ontwikkeld.

Heeft u in het verleden de Target cursus bijgewoond, dan is het zeer de moeite waard om de geheel vernieuwde cursus opnieuw te volgen. 

Het PROGRAMMA van de cursus 2023 is terug te vinden op het submenu van de website. 

!!U ontvangt 1-2 weken voor de cursus een pre-course boek als voorbereidingsmateriaal, dat u kunt doorlezen voordat de cursus begint. Tijdens de cursus krijgt een volledige syllabus met alle presentaties met uitleg!!

Stichting Oncowijs organiseert deze cursus in nauwe samenwerking met de Themawerkgroup doelgerichte en immunotherapie van V&VN Oncologie

        

"Pittige cursus, je moet er wel met je hoofd bijblijven"

Anoniem 2022

"Ontzettend fijn om de presentaties mét toelichting al op papier te ontvangen. Zodoende weinig mee hoeven schrijven en nog makkelijk terug kunnen zoeken."

Eva L. Assen 2022

"Zeer interessante cursus. Goede duidelijke presentaties van ingewikkelde materie"

Marlies S. Breukelen 2022

"Blij dat ik ben geweest ondanks de aanpassingen ivm corona. Alles was top geregeld en hele mooie nieuwe presentaties"

Mariska ten H, Raalte 2022

"De kennis die ik heb opgedaan tijdens de cursus sluit nauw aan op mijn werkveld, Ik zou elke collega adviseren dit te volgen!"

Koen V., Malden 2022

"Ik kwam er acher dat ik veel nog niet wist, blij dat ik geweest ben"

Peter van L.

"Echt weer heel veel geleerd tijdens deze nieuwe cursus, TOP!"

Karin W.

"Nog nooit zo'n duidelijke uitleg over target therapie gekregen"

Lisette vd W, Eindhoven