Zoeken
U bent hier: Home > TARGET en Immunotherapie cursus

TARGET en Immunotherapie cursus

In 2024 zal er geen TARGET en Immunotherapie cursus worden georganiseerd, dit in overleg met verschillende partijen die normaliter hierbij betrokken zijn. De cursussen in 2023 waren allemaal vol. Als er in 2025 weer cursussen georganiseerd zullen worden vindt u de informatie hierover op dit deel van de website.  

Target en immunotherapie is niet meer weg te denken uit de moderne anti-kanker behandeling. Tijdens deze cursus krijgt u een volledige update over de moleculaire biologie van kanker en het immuunsysteem, waarna aandacht wordt besteed aan de belangrijkste targets bij de kankerbehandeling. Verder komen bijwerkingen en het managen hiervan aan bod alsmede patienteneducatie en zelfmanagement. 

De cursus wordt op een aantal plaatsen in Nederland gegeven en er is op iedere lokatie plaats voor maximaal 50 personen. Dus mocht u interesse hebben verzoeken wij u snel in te schrijven als dat weer kan. Wij zullen u via de nieuwsbrief op de hoogte houden van de nieuwe data en u kunt natuurlijk ook altijd deze website raadplegen. 

De TARGET cursus is een initiatief van de European Oncology Nursing Society en wordt in nederland door Oncowijs als vele jaren met succes georganiseerd. Naast de cursusdag ontvangt u bij inschrijving, vooraf een pre-course boek ter voorbereiding en tijdens de cursus al het cursus- en naslagmateriaal. 

Het PROGRAMMA van 2023 is nog terug te vinden in het submenu programma in dit deel van de website.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Leiden 2023

Zwolle 25 april 2022

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Target-cursus is een onderwijs initiatief van de European Oncology Nursing Society (EONS) dat als doel heeft verpleegkundigen een beter begrip te geven van de wetenschappelijke achtergrond van targeted therapie en immunotherapie in het algemeen en een specifiek begrip van het gebruik en de effectiviteit van de therapieen.

EONS heeft als doel het bevorderen van kennis van de leden door het promoten en ontwikkelen van gezondheid door onderzoek en educatie.  In Nederland organiseert Stichting Oncowijs al vele jaren de Target cursus.

Zowel Jan Ouwerkerk als Erik van Muilekom, beide bestuursleden van stichting Oncowijs, maakten deel uit van de EONS werkgroep die de TARGET cursus update hebben ontwikkeld.

Heeft u in het verleden de Target cursus bijgewoond, dan is het zeer de moeite waard om de geheel vernieuwde cursus opnieuw te volgen. 

U ontvangt 1-2 weken voor de cursus een pre-course boek als voorbereidingsmateriaal, dat u kunt doorlezen voordat de cursus begint. Tijdens de cursus krijgt een volledige syllabus met alle presentaties met uitleg.

Stichting Oncowijs organiseert deze cursus in nauwe samenwerking met de Themawerkgroup doelgerichte en immunotherapie van V&VN Oncologie

        

"Pittige cursus, je moet er wel met je hoofd bijblijven"

Anoniem 2022

"Ontzettend fijn om de presentaties mét toelichting al op papier te ontvangen. Zodoende weinig mee hoeven schrijven en nog makkelijk terug kunnen zoeken."

Eva L. Assen 2022

"Zeer interessante cursus. Goede duidelijke presentaties van ingewikkelde materie"

Marlies S. Breukelen 2022

"Blij dat ik ben geweest ondanks de aanpassingen ivm corona. Alles was top geregeld en hele mooie nieuwe presentaties"

Mariska ten H, Raalte 2022

"De kennis die ik heb opgedaan tijdens de cursus sluit nauw aan op mijn werkveld, Ik zou elke collega adviseren dit te volgen!"

Koen V., Malden 2022

"Ik kwam er acher dat ik veel nog niet wist, blij dat ik geweest ben"

Peter van L.

"Echt weer heel veel geleerd tijdens deze nieuwe cursus, TOP!"

Karin W.

"Nog nooit zo'n duidelijke uitleg over target therapie gekregen"

Lisette vd W, Eindhoven