Zoeken
U bent hier: Home > Leven met Kwaliteit

Leven met Kwaliteit

Op 5 september 2024 vindt  in de "Waver zaal" van het locatie VUmc het "Rapid-firing" symposium plaats met als thema "Leven met Kwaliteit".

De invloed die de ziekte kanker en de kankerbehandeling heeft op de persoon die het aangaat en zijn omgeving is divers, maar heeft hoe dan ook impact op de kwaliteit van het leven. Zoeken naar de balans tussen enerzijds een behandeling om de ziekte te bestrijden en anderzijds de ongewenste effecten en impact op het leven te beperken zijn een dagelijkse uitdaging in de oncologische praktijk. Dit geldt voor patiënten alsook voor zorgprofessionals. Een genezende behandeling en langer leven staat nog steeds voorop, maar wel met duidelijk zicht op de individuele doelen en behoeften van de patient. Het is niet voor niets dat KWF kankerbestrijding zo uitgebreid onderzoek naar kwaliteit van leven ondersteunt. Ook binnen het Prostaatankernetwerk Nederland PKNW wordt er op allerlei manieren onderzoek gedaan naar de impact van de behandelingen en hoe de ongewenste effecten hiervan kunnen worden verminderd of worden voorkomen.

Leven met kwaliteit is dan ook het thema van dit “Rapid-firing Symposium” waarbij diverse sprekers, in een kort en krachtige presentatie, hun visie op kwaliteit zullen bespreken.

Kortom, een kwaliteits boost op 5 september 2024.

Dit symposium is een initiatief PKNW en de vakgroep urologische oncologie van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis waarbij stichting Oncowijs de organisatie voor zijn rekening neemt.

Aansluitend aan het symposium vindt de proefschrift verdediging plaats van verpleegkundig specialist Corinne Tillier met als thema "From Patient Reported Outcome Measures to Individualized Prostate Cancer Care" in de AULA van de Vrije Universiteit, Amsterdam.

U kunt in het submenu het VOLLEDIGE PROGRAMMA vinden en u kunt zich direkt kostenloos INSCHRIJVEN. Inschrijven vooraf is echter wel noodzakelijk gezien de beperkte plaatsen.