Zoeken
U bent hier: Home > Masterclass Melanoom

Masterclass Melanoom 16 en 17 mei 2022

De Masterclass Melanoom vond plaats op 16 en 17 mei 2022 en was volledig volgeboek en wederom een heel volledige en interessante bijeenkomst.

Een op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een vorm van huidkanker. Daarmee is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland.
In de meeste gevallen gaat het om goed te genezen basaalcel- en plaveiselcelcarcinomen. Deze Masterclass zal zich echter richten op de meest agressieve vorm van huidkanker, het melanoom. Met een incidentie in 2019 van meer dan 7000 per jaar gaat het om een grote groep patienten. Deze incidentie zal de komende jaren alleen maar toenemen tot rond de 9500 in 2030. 

Er is steeds meer bekend over het risico op het ontwikkelen van een melanoom als gevolg van zonlicht. Het type en moment van blootstelling spelen een rol in de ontwikkeling van deze ziekte. Er zijn echter ook nog veel oorzaken veel minder duidelijk. Alhoewel het melanoom soms goed te behandelen is, bestaat er een kans dat deze lokaal of op afstand in een meer of minder agressief patroon uitzaait. Er zijn de afgelopen decennia vele diagnostische en therapeutische opties bij gekomen en dit heeft geleid tot een betere detectie en behandeling, maar nog niet altijd tot genezing van de ziekte.

Tijdens de Masterclass Melanoom komen zowel het gelokaliseerd als gemetastaseerd melanoom aan bod. Epidemiologie, preventie, diagnostiek en behandeling passeerden de revu. Er is ook aandacht voor het management van de verschillende behandelingen en de impact van de ziekte op het dagelijks leven voor de patiënt en zijn omgeving.

 

  

 

Het PROGRAMMA 2022 van de Masterclass kunt u inzien in het submenu.

De presentatie's zijn in te zien tot eind mei 2022.

 Een van de voormalig sprekers heeft onlangs een boekje voor melanoom patienten uitgebracht wat mogelijk interessant voor u kan zijn. 

"De onderwerpen werden door enthousiaste, ervaren sprekers gepresenteerd waarbij zij soms tijd tekort kwamen. Ik kijk terug op twee waardevolle, interessante dagen waarbij ik veel heb bijgeleerd"

Annemarie G., Evean

"Sprekers vanuit meerdere centra geeft een breder beeld. Top!"