Zoeken
U bent hier: Home > Masterclass Melanoom

Masterclass Melanoom 7 en 8 juni 2021

De vierde editie van de Masterclass Melanoom staat gepland op 7-8 juni 2021. Het programma wordt momenteel gemaakt. Op het moment dat er kan worden ingeschreven zult u dit vernemen via de website of de nieuwsbrief.

Een op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een vorm van huidkanker. Daarmee is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. In de meeste gevallen gaat het om goed te genezen basaalcel- en plaveiselcelcarcinomen. Deze Masterclass zal zich echter richten op de meest agressieve vorm van huidkanker, het melanoom. Met een incidentie in 2019 van meer dan 7000 per jaar gaat het om een grote groep patienten.

Er is steeds meer bekend over het risico op het ontwikkelen van een melanoom als gevolg van zonlicht. Het type en moment van blootstelling spelen een rol in de ontwikkeling van deze ziekte. Er zijn echter ook nog veel oorzaken veel minder duidelijk. Alhoewel het melanoom soms goed te behandelen is, bestaat er een kans dat deze lokaal of op afstand in een meer of minder agressief patroon uitzaait. Er zijn de afgelopen decennia vele diagnostische en therapeutische opties bij gekomen en dit heeft geleid tot een betere detectie en behandeling, maar nog niet altijd tot genezing van de ziekte.

Tijdens de Masterclass Melanoom kwamen zowel het gelokaliseerd als gemetastaseerd melanoom aan bod. Epidemiologie, preventie, diagnostiek en behandeling passeerden de revu. Er was ook aandacht voor het management van de verschillende behandelingen en de impact van de ziekte op het dagelijks leven voor de patiënt en zijn omgeving.

 

  

Het PROGRAMMA 2020 van de Masterclass is nog terug te vinden in het submenu. De presentaties waren tot 31-1-2020 te raadplegen op de website

 In 2021 zijn wij voornemens de Masterclass op 7 en 8 juni te organsieren.

"De onderwerpen werden door enthousiaste, ervaren sprekers gepresenteerd waarbij zij soms tijd tekort kwamen. Ik kijk terug op twee waardevolle, interessante dagen waarbij ik veel heb bijgeleerd"

Annemarie G., Evean

"Sprekers vanuit meerdere centra geeft een breder beeld. Top!"